Helikite – lentävä leija linnunpelättimenä

helikite vigilantHelikite Vigilante on heliumilla täytetty leija (helium ilmapallo), joka lentää yli peltojen tai muiden paikkojen, joissa halutaan karkottaa lintuja.

Englannissa Helikite Vigilante on erittäin suosittu ja RSPB (Royal Society of Bird Protection) suosittelevat Helikiten käyttöä. Skandinaviassa, Helikite -leijaa käytetään muun muassa puutarhoissa, vilja- ja mansikkapelloilla, ym. Leija on lähes huoltovapaa ja se tarvitsee vain vähäisessä määrin valvontaa. Leijan etu verrattuna nestekaasutykkiin on sen äänettömyys. Sitä voidaan käyttää myös asuinalueiden läheisyydessä koska se ei häiritse ympäristöä.

 

Vigilante Helikite

Vigilante Helikite on ainutlaatuinen leija. Siinä yhdistyvät heliumilla täytetty ilmapallo ja leija yhdeksi kokonaisuudeksi.  Vigilante Helikite voi lentää jopa 60 metriä ilman tuulta ja karkottaa lintuja laajalta alueelta. Lentävä Helikite matkii saalistajaa kun se liikkuu taivaalla ja se on osoittautunut erittäin tehokkaaksi linnunpelättimeksi. Helikite-leijan avulla voi suojata laajoja alueita (1-5 ha) riippuen siitä, millä korkeudella leija on. Pelätinleijan teho perustuu lintujen luontaiseen itsesuojeluvaistoon. Helikiten liikkeet jäljittelevät petolintujen syöksyjä. Liikkeet sekä nousukorkeus aikaansaavat lintujen itsesuojeluvaiston heräämisen.

Ota yhteyttä!